چگونه شیمی را برای کنکور مطالعه کنیم ؟

چگونه شیمی را برای کنکور مطالعه کنیم ؟
درس شیمیسومین درس در دفترچه اختصاصی رشته علوم ریاضی و فنی ( از ۲۰۱ تا ۲۳۵ )
و چهارمین درس در دفترچه اختصاصی رشته تجربی ( از ۲۳۶ تا ۲۷۰) است
شیمی در کنکورتجربی و کنکور ریاضی 35 سوال با مدت زمان پاسخگویی 35 دقیقه است
بودجه بندی درس شیمی در کنکور به چه صورت است؟
کیهان زادگاه الفبای هستی : 3 سوال
ردپای گازها در زندگی : 3 سوال
آب آهنگ زندگی : 2 سوال
قدر هدایای زمینی را بدانیم : 4 سوال
در پی غذای سالم : 4 سوال
پوشاک نیازی پایان ناپذیر: 6 سوال
مولکول ها در خدمت تندرستی : 3 سوال
آسایش و رفاه در سایه شیمی : 4 سوال
شیمی جلوه ای از هنر و زیبایی : 4 سوال
شیمی راهی به سوی آینده ای روشن تر : 2 سوال
اولین موضوع در آخر قرار گرفتن درس شیمی در دفترچه کنکور می باشد. و در زمان جلسه آزمون به عنوان درس آخر و در زمانی که ذهن دانش آموز تقریباً خسته شده قرار گرفته است، و زمانی که دانش آموزان به درس شیمی می رسند حس می کنند که بی حوصله و یا خسته می باشند
شیمی, دومین درس مهم کنکور تجربی، یکی از زمانبرترین درس های کنکور است؛ درنتیجه داشتن روش مطالعاتی صحیح یکی از عوامل موفقیت در این درس است. شیمی درسی پیچیده است و از بخش های مختلف حفظی، مفهومی و تحلیلی و مسئله ای و حلیاتی تشکیل شده است. مثلا مباحثی چون جدول تناوبی و عناصرش موضوعی مفهومی نیست بلکه باید با تکرار حفظ کنید( البته بهتر است این حفظ با حل تست صورت گیرد)؛ مسائل مفهومی را باید با تحلیل و باز کردن مطلب برای خود تفهیم کنید و مباحث حلیاتی و مسئله ای را باید با حل تست های زیاد و متنوع، آسان سازی کنید. شیمی بطور کلی و در مجموع درس تست محوری است, یعنی شما با خواندن کتاب به تنهایی ب نتیجه مطلوب و خوبی نخواهید رسید, اما این مطلب به معنای بی اعتنایی به کتاب و پرداختن به تست تنها نیست. اولین قدم در برخورد با شیمی تسلط کامل بر کتاب است اما باید از این مرحله به سرعت گذر کنید زیرا نقش اصلی در کسب تراز و نمره بالا در این درس را تمرین و حل تست به عهده دارد.
در درس شیمی ما به طور کلی با دو نوع سوال حفظی / مفهومی و محساباتی سر و کار داریم که هر کدوم شامل انواع و زیربخش های متفاوتی میشن. در بخش حفظی / مفهومی کنکورهای اخیر تغییرات به سمتی بوده که دیگه با حفظ کردن چند نکته به خصوص و خوندن درسنامهی کتابهای تست نمی شه به همه سوالات جواب داد و باید حتما به کتاب درسی مراجعه کرد .
همیشه به یاد داشته باشین که کتاب درسی مهمترین منبع شماست ؛ بارها دیده شده که طراحای کنکور عینا به متن کتاب و تمرینهای اون مراجعه کردن پس مطالعهی کتاب درسی رو برای پاسخ دادن به این نوع سوالات در اولویت قرار بدین .
شما نباید هیچ فصلی رو در درس شیمی حذف کنید سوالات مفهومی شیمی کنکور در سالهای اخیر به سمت ترکیب مطالب در فصول مختلف حرکت کردن ! پس هوشیار باشین مثل یک کارآگاه به دنبال ردپا بگردین اگه مطلبی ارتباطی بین دو یا چند فصل شیمی به چشمتون خورد بدونین که اون مطلب می تونه یکی از کاندیدهای اصلی طرح سوال باشه!
پیش مطالعه
در این مرحله شما باید به یک درک کلی از فصل مربوطه برسید زیاد در جزئیات و نکات ویژه سردرگم نشین به طور سطحی و روزنامه وار بخونین ، تیترها و مطالبی رو که در نگاه اول مهم به نظر رسیده هایلایت کنین . نکته مهم در مرحله پیش مطالعه این هست که زمان زیادی برای اون صرف نشه ( امسال زمان شما خیلی ارزشمنده !)
یادگیری
که مهمترین مرحله است به کمک اساتید یا دی وی دیهای کمک آموزشی مفهوم مطلب رو فرا بگیرین و تا می تونین عمیق به شین در این مرحله اجازه دارین درسنامه جزوات و سایر منابع رو هم مطالعه کنین ، عجله نکنید اینجا باید اجازه بدین مفاهیمی مثل پیوند کووالانسی ، انحلال پذیری ، الکتروشیمی و … به خوبی در ذهن شما ته نشین بشه . در انتها به کتاب درسی برگردین و این بار دقیق تر از قبل به مطالعه بپردازین ، حاشیه نویسی کنید ، مطالبی که در نگاه اول زیرشون خط کشیده بودین رو یکبار دیگه از نگاهی جدید و عمیق تر ببینید ، زیر مطالب جدیدی که در نگاه اول بنظرتون چندان مهم نبود و حالا جلوهی ویژه ای پیدا کرده هم خط بکشین تبریک میگم در این لحظه شما بخش مهمی از کار رو پیش بردین
تمرین
حالا وقت تمرین کردنه ؛ برای تمرین از منابع معتبری مثل تست های کنکور سراسری ، تست آزمونهای آزمایشی معتبر و، کتابهای کمکآموزشی و … استفاده کنید . اگه تا اینجا خوب جلو اومده باشین به تمامی مطالب مسلط شدین حالا برای بار آخر می تونین از دید یک طراح کتاب درسی فصل مورد نظر رو برانداز کنین! و با خیال راحت و اطمینان خاطر به راهتون ادامه بدین ( البته مرور فراموش نشه بر طبق برنامه مطالعاتی خودتون و با مرورهای مستمر زنجیرهی وسیع اطلاعات ذهن رو مستحکم تر کنین و تا روز کنکور به این روند ادامه بدین)
نوع دیگری از سوالات ، سوالات محاسباتی هست که تعداد قابل توجهی از سوالات دفترچه شما رو تشکیل میده در سوالات محاسباتی شما به چیزی بیشتر از دونستن راه حل نیاز دارین که اون دقت و سرعته !
پس نتیجه میگیریم باید تمرینمون رو در سوالات محاسباتی شیمی به حدی زیاد کنیم که تمام جنبههای علمی و مهارتی پوشش داده بشه
دیدگاهتان را بنویسید