آرام آرام مطالعه کردن باعث افزایش دقت می شود در صورتی که این کار کاملا اشتباه است. اکثر ما با این ذهنیت اشتباه که سرعت مطالعه با دقت رابطه معکوس دارد از تندخوانی هراس داریم در حالیکه تصوری کاملا اشتباه است.
این نکته را به خاطر داشته باشید که هر چقدر زمان طولانی تری را برای مطالعه یک مبحث در نظر بگیرید به همان میزان دقت وتمرکز پایین تری خواهید داشت.
تندخوانی درس با درس متفاوت است. تصور اشتباه این است که افراد فکر مکنند می توانند همه دروس را با سرعت یکسانی مطالعه کنند مثلا می خواهند زیست شناسی را با این حجم از نکات و اصطلاحات با سرعت مثلا دین و زندگی بخوانند.
دقت کنید در دروسی مثل فیزیک و ریاضی تندخوانی مطرح نمی شود و این موضوع تحت عنوان افزایش مهارتهای محاسباتی بررسی می شود. در درسهای محاسباتی باید به دنبال تکنیک های افزایش سرعت محاسباتی باشیم و صرفا سریع مطالعه کردن آن درس به کارمان نمی آید.
در مرحله اول سعی کنید زمان مطالعاتی منحصر به خودتان را پیدا کنید.مثلا اگر تا الان یک صفحه از کتاب زیست را در 30 دقیقه می خواندید، الان سعی کنید این یک صفحه را در 20 دقیقه مطالعه کنید وهمین تمرین را مرتب تکرار کنید.
کم کردن زمان را تا جایی ادامه دهید که هنگام مطالعه ذهنتان فرصت فکر کردن به مواردی جز درس نداشته باشد.
توجه داشته باشید که کم کردن زمان نباید باعث به وجود آمدن استرس و کاهش تمرکز در هنگام مطالعه شود.
در واقع تند خوانی در کنکور با معنای واقعی آن کمی متفاوت است. هدف ما در کنکور مطالعه سریع مباحث درسی نیست، هدف ما استفاده حداکثری از زمان است.
هنگام مطالعه واقعا حالت مطالعه به خود بگیرید. در نظر داشته باشید زمان رسیدن به مقصد برای دونده ای که موقع شروع مسابقه حالت دویدن را به خود گرفته با فردی که در حالت عادی و کاملا ریلکس و در حالت دست به جیب می خواهد شروع به دویدن کند، بسیار متفاوت است. پس تندخوانی برای داوطلبی که شرایط را مهیا کرده و آماده مطالعه می باشد با داوطلبی که در حالت دراز کشیده و بی حال می خواهد مطالعه را شروع کند، متفاوت است.
دیدگاهتان را بنویسید